02.09.2019.

Učenici Jadrankinih škola-partnera uspješno završili ljetnu praksu

Ukupno 78 srednjoškolaca uspješno je završilo ljetnu stručnu praksu u Jadrankinim hotelima i restoranima. Učenici su to pet srednjih škola-partnera s kojima Jadranka već treću godinu za redom surađuje u provođenju programa prakse.

Ove je godine praksu u Jadranci pohađalo 14 učenika Srednje škole Isidora Kršnjavoga u Našicama, i to 10 učenika kuhara i 4 učenika konobara, 18 učenika Gospodarske škole Varaždin (16 učenika koji su praksu pohađali u odjelu domaćinstva i dva učenika kuhara), 26 učenika Srednje strukovne škole Vinkovci (šest kuhara i 20 konobara), deset učenika Srednje škole Prelog (sedam kuhara i tri konobara) te  deset učenika Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac (dva kuhara i osam konobara).

Broj škola-partnera, kao i broj učenika koji pohađaju praksu u Jadranka grupi svake se godine povećava. Ovogodišnji su praktikanti na Lošinju proveli mjesec dana te su, uz vlastiti trud i pomoć profesora mentora iz njihovih škola i Jadrankinih zaposlenika, program prakse završili s velikim uspjehom.

Učenicima škola-partnera, kao i učenicima lošinjske srednje škole, Jadrankin program praksi omogućuje stjecanje suvremenih praktičnih znanja iz programa za koje se obrazuju, a najboljima pruža mogućnost primanja cjelogodišnje stipendije. 

vinkovcivaradin2-1.jpgkarlovac-3.jpgnaice-3.jpgprelog-2.jpgvinkovci2-2.jpgvaradin5-2.jpg